La Carme Dolz sempre té la paraula justa

La Carme Dolz sempre té la paraula justa

Aquest any ens hem estrenat amb un col·leccionable als quioscos que ens ha fet molta il·lusió: Un mundo de emociones. Un projecte d’aquesta magnitud ha estat tot un repte per a Somnins, però l’equip amb el que l’hem creat ens ho ha posat molt i molt fàcil. I precisament un puntal de l’equip ha estat la Carme Dolz, la magnífica escriptora de la col·lecció. Entusiasta de la seva feina, ens brinda cada setmana un conte carregat d’emocions. La seva font d’inspiració són les seves «vivències personals, sobretot, però també els somnis (dormits o desperts)», ens diu. I afegeix: «Els meus fills m’inspiren amb el seu pensament màgic. Sempre m’ha agradat observar la realitat, les persones, interpretar les seves mirades i els seus gestos, imaginar què pensen o com se senten. Caminar per la muntanya, navegar, nedar, viure la natura em desperta els sentits i em fa estar atenta als detalls. I d’allà sorgeixen un munt d’idees!»

Estem molt d’acord amb la Carme quan afirma que «la pedagogia és fonamental per entendre el món». Ella és pedagoga i és conscient que la seva professió aporta molt a la societat. «El coneixement en la nostra societat està centrat en la memorització, en l’aprenentatge de conceptes i procediments, però sovint es deixa de banda l’aprehendre, el fet de copsar sense un pensament tan racional. Una pedagogia més creativa és necessària per desenvolupar una comprensió més emocional, vivencial, de la part sensitiva de la realitat personal.»

Amb la Carme hi treballem molt a gust. Ella es defineix com «una persona inquieta, també professionalment parlant. M’agrada fer i desfer, no parar mai de crear, de desenvolupar nous projectes, d’aprendre!» Diu que no té un objectiu professional únic perquè la seva professió és part de la seva vida personal: «així que per mi seria com tenir clar el meu objectiu vital. I encara no el sé.»

El que sí que té molt clar és que dins de cadascú de nosaltres «hi ha una persona petita que cal alimentar». Per ella, ser nena és «tenir la capacitat de deixar-se sorprendre per les petites coses, de gaudir de nous descobriments, de riure, de plorar, de permetre de vegades que les emocions ens envaeixin» I acaba remarcant com li agrada «l’energia i la vitalitat» que desprenen els nens, «encara que de vegades resulti esgotadora!»

Compartir

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *