L’Esther Méndez veu la il·lustració com l’entrada al món literari

L’Esther Méndez veu la il·lustració com l’entrada al món literari

Us presentem una il·lustradora amb qui recentment hem tingut el plaer de treballar plegades. L’Esther dibuixa i fa animació, i tal i com ella mateixa diu, li encanten els reptes i les coses complicades, gaudeix amb tota mena d’històries i formats diferents.

Com a il·lustradora diu que s’inspira en “moments inesperats del dia a dia, com és la frase d’una cançó, una conversa, l’aparador d’una llibreria o, fins i tot, un tatuatge”. Va recollint tots aquests moments per fer-los sortir quan ha de trobar la inspiració.

L’Esther té molt clar que la il·lustració és l’entrada al món literari: amb una sola imatge “es poden explicar històries de tota mena. La imatge pot fer aturar la persona que mira i la pot fer reaccionar sobre el que està observant”. I això és especialment important en el món infantil, “en què es treballa amb persones petites que encara es relacionen amb el món a través d’imatges i en què tenim el repte de transmetre amb les il·lustracions la riquesa i el poder del llenguatge”.

La feina que fem sempre ha de tenir un sentit, i aquest és l’objectiu de l’Esther. “M’agrada, no només valorar la il·lustració perquè és creativa i agradable de fer”, sinó també m’agrada participar en projectes que tinguin un “rerefons interessant que aporta a la persona que el rep alguna cosa més enllà de l’estètica”. Selecciona els projectes en funció de què pot aportar al lector i del retorn enriquidor que en pot obtenir, cosa que li fa estimar la feina cada vegada més.

I a la pregunta de què és per ella ser una nena, ens diu que per ella significa “ser algú que s’admira amb tot el que l’envolta, que té una mirada curiosa i oberta a aprendre i conèixer, que porta el riure per bandera, i també el plor. És ser algú que ho té tot per descobrir i cap mandra ni prejudici per fer-ho. Algú que hauria de tenir temps per jugar, ser lliure i ser feliç”.

Ens encanta perquè veiem que l’Esther és capaç de plasmar tota aquesta ideologia en els seus dibuixos, i també ens agrada que ens recordi que “nosaltres els adults també ho tenim gairebé tot per descobrir”.

Compartir

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *