Marta Biel, sempre a punt per crear

Marta Biel, sempre a punt per crear

Si hi ha algú sempre disposat a dibuixar amb il·lusió, aquest algú és la Marta. Fa temps que treballem amb ella i certament sempre la trobem a punt i engrescada. Tant se val quin format li demanem o l’edat a què està destinat el dibuix, la Marta sempre troba els recursos necessaris per oferir-nos la millor il·lustració. La vam trobar al Llibre Gegant de Sant Cugat, dibuixant en directe. És tota una artista! Les seves il·lustracions van enamorar tots els infants.

Volem saber quin és el seu secret i li preguntem què és el que l’inspira. La Marta ens respon un munt de coses: «M’inspiren les petites coses quotidianes de cada dia, les que m’evoquen records d’infantesa o les que em permeten somiar desperta. De vegades m’agrada simplement observar el voltant meu, perdre’m en pensaments i fer volar coloms.

M’inspira una tarda de pluja, una passejada respirant l’aire pur de la muntanya o una caminada per la platja. També les formes que dibuixen els núvols al cel, una simple combinació de colors, o l’olor d’un pa de pessic acabat de sortir del forn. I sobretot m’inspira la gent amb qui em vaig creuant mentre camino, m’agrada imaginar quina vida porten o cap on van, com si fossin personatges trets d’un conte.

Així doncs, la natura i la gent són les principals aliades de la Marta. I quan li preguntem què creu que aporta la seva professió a la societat, ho té clar, «tots tenim coses valuoses per aportar a la societat, siguis dibuixant o no». El que fa especial un il·lustrador és la seva mirada, perquè cadascú hi aporta una mirada diferent i la transmet amb la seva feina.

La il·lusió de la Marta és poder-se seguir dedicant al que més li agrada, com ella diu, «seria un gust i un privilegi». I hi afegeix, «seguir creixent cada dia com a professional, queden moltes coses encara per aprendre i m’agradaria seguir-ho fent omplint pàgines i pàgines de contes, històries i tot el que es pugui dibuixar!».

I conte contat… conte no acabat, perquè la Marta segur que no es desvincularà mai de l’infant que tots portem dins. Aquell que «s’il·lusiona per les petites coses de cada dia com si les veiés per primera vegada i les troba fascinants, el que ho té encara tot per aprendre i cada descobriment és una aventura apassionant, el qui somia i creu que tot és possible i tot està per passar». Si voleu saber més coses d’ella, mireu i remeneu: http://www.martabieltres.com/

Compartir

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *